На 25 септември, жителите на столичния район Младост се събират на

...
На 25 септември, жителите на столичния район Младост се събират на
Коментари Харесай

Общ протест срещу презастрояването на Младост

На 25 септември, жителите на столичния регион „ Младост ” се събират на всеобщ митинг против ужасяващото презастрояване на квартала. Митингът ще се организира край метростанцията на бул „ Александър Малинов ” и стартира в 19:00 часа. Вижте на картата

Мястото е определено неслучайно – точно в този регион е планувано да се осъществят огромна част от плануваните 430 000 кв. м. нови застроявания.

Исканията на митинга, проведен от „ Зелен Младост ” са:
- осъществяване на инспекции на процедурите, по които са възобновени или продадени парцели. 
- актуализиране устройствените проекти за „ Младост ”, като в тях да бъдат дефинирани и отразени виталните пространства, които жителите употребяват. Включване в тези пространства на буферна зона, която да не разрешава градежи в непосредствена непосредственост до детски площадки и обекти на отдиха. Да не се застрояват съществуващите паркинги и погранични на парковете територии, парковете би трябвало да имат свободен достъп откъм жилищните комплекси, а не компактно да се застроява към тях. 
- неотложно прекъсване на строителните действия в парка до магазин Лидл в Младост 3. На вложителя да му бъде препоръчан равносилен общински терен на безконфликтно място.
- отпадане на плануваните 8-етажна постройка и два търговски обекта в парка до Лидл.
- опазване на парка в настоящия му тип и включването му в Зелената система на Столична община.
- да не бъде допускано строителство в междублоковите пространства зад бл. 320, при бл. 20, при бл. 70 и на всички конфликтни места, където породи гражданско неодобрение.

От „ Зелен Младост ” декларират, че е настъпило време разделно за бъдещето на квартала - дали ще бъде трансфорат в бетонно гето или ще бъде предпазено това, което е изконно право на жителите, обезпечено от Конституцията на Република България – да живеят в удобна и здравословна околна среда. 

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/2337451152950191
https://www.facebook.com/zelenmladost.org/
zelenmladost.org
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР